25 de maig del 2008

MONT-ROIG 1666: UNA HISTÒRIA NEGRA

Us presento el treball inèdit que he titulat Mont-roig 1666: Una història negra. Es tracta d'una recerca centrada en els tràgics fets esdevinguts al carrer de la Coma l'estiu de 1666 i que segaren la vida de Maria Sedó.
En aquest post -però- copio i enganxo el veredicte del jurat que l'ha reconegut amb el premi d'assaig Vila de Mot-roig del Camp 2007.

Aquest és el text, extret de la pàgina web de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp:
El Poliesportiu Municipal de Mont-roig del Camp acollirà el proper 25 d’abril, a les 8 de la tarda, l’acte de lliurament dels premis del XXVIIè Concurs Literari Vila de Mont-roig del Camp 2007, al qual aquest any optaven 149 obres.Aquests guardons, convocats per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, tenen per objectiu estimular la creació artística, dinamitzar l’estima pel nostre poble i fomentar la recerca de la memòria històrica i la història local de Mont-roig del Camp.

En aquesta vint-i-setena edició són deu els autors que han vist reconeguda la seva obra pel jurat del Concurs Literari Vila de Mont-roig, format per Tomàs Queralt i Brunet, M. Dolors Oliva i Solé, Marta Aragonès i Bargalló, i Dolors Garriga Espinal. El Jurat, reunit el passat 5 de febrer, va emetre el següent veredicte:

•Premi d’Assaig. Títol: Mont-roig 1666: Una història negra. Autor: Eduard Boada i Aragonès.
Accèssit:Títol: Miramar un conte Medieval. Autora: Montse Quesada Cortes.
•Premi de Prosa “Magdalena Guerrero”. Títol: La dona del mirall. Autora: Remei Romanos Madriles.
•Premi de Poesia. Títol: Per a ells. Autora: Verònica Penno.

PREMI DE NARRATIVA BREU PER A INFANTS I JOVES

•Premi infantil de 8 a 9 anys. Títol: La piràmide de les matemàtiques. Autor: Guillem Aragonès Jové.
Accèssit:Títol: El poble bonic. Autora: Àngela Rofes Manjón.
•Premi infantil de 10 a 11 anys. Títol: Vida a Àfrica. Autora: Andrés Méndez Armas.
•Premi juvenil de 12 a 13 anys. Títol: Com va desaparèixer la classe de 2n B. Autor: Ferran Larroya Paixà.
Accèssit:Títol: Death Note. Autor: Eric Da Silva Sánchez.
•Premi juvenil de 14 a 15 anys. Títol: Cor glaçat. Autora: Raquel Galofré Bofarull.

Acte central del 20è aniversari de la Biblioteca Joan Miró
L’acte de lliurament de premis s’emmarca dins de la celebració de l’aniversari de la Biblioteca Municipal de Mont-roig del Camp, ja que aquest any en fa 20 que el poble disposa d’aquest equipament, els darrers cinc dels quals també amb presència al Centre Polivalent de Miami Platja. Els assistents a la gala de lliurament dels guardons també podran gaudir de l’espectacle teatral “La Fàbrica” de Miquel Martí i Pol, portat a escena per la companyia Teatre eSseLa.

Sinopsi de l’obra ‘La fabrica’. Es tracta d’un espectacle creat a partir de textos de l’obra poètica La Fàbrica de
Miquel Martí i Pol. Així, durant seixanta minuts dos actors es posaran a la pell dels treballadors de La Fàbrica per interpretar i cantar poemes de Martí i Pol. Passaran per misèries i decepcions, però també ballaran, cantaran i es divertiran. Acompanyant els poemes, un músic percussionista ambientarà l’escena tot reproduint els sons, els sorolls i els ritmes de la fàbrica, convertint-los en poemes musicats. I unes imatges projectades ens descobriran la vida en una fàbrica tèxtil: les màquines, la feina, l’encarregat, els treballadors, l’amo, les relacions humanes, la consciència social... Tot plegat, el teatre de la vida, la música de les paraules, el ritme dels sons i la poesia a La Fàbrica, de Miquel Martí i Pol.

Imatges procedents, per aquest ordre, de Libroadictos.net (The Blood of Fish, de Gustav Klimt), Ajuntament de Mont-roig del Camp (banner) i El camino incierto (Miquel Martí i Pol). Els enllaços presents al text sobre els premis no formaven part de l'original.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats pel premi, esperem que comenci una nova etapa al concurs i es vegi reflectit en la publicació i no restin oblidades al calaix.
Un incís, el nombre de participants es un xic enganyós la manera de fer-los participar.

Mon ha dit...

felicitats, espero com molts mont-roigencs que aquest cop els treballs guanyadors no restin en el oblit d'agú en uns calaixos de no se on.....

Anònim ha dit...

Quan fas un tomb pels diferents blog, veus que hi ha molta gent que s'engresca a escriure i presentar la seva obra als diferents concursos i veus que publiquen la seva obra, perqué el que es presenta a Mont-roig no és així? o al menys ho desconeixo si és que hi ha cap obra presentada a les diferents edicions i que estigui publicada, llevat dels Miralls trencats.

Anònim ha dit...

Quan sabrem que l'hi va passar a la Maria Sedó?